Hana Sushi już otwarta

W miejscu, gdzie do niedawna istniała słynna Grandka, w sobotę swoje życie rozpoczęła ekskluzywna restauracja sushi. Podobna do tej w Warszawie, mieszczącej się w Centrum Hadlowym Arkadia. Trzecia Hana już w połowie kwietnia ruszy w Manufakturze.

- Po sukcesie Hana Sushi w stolicy postanowiliśmy iść za ciosem. Tutaj musimy zmierzyć się z legendą Grandki, jednak mamy nadzieję, że łodzianie szybko pokochają sushi - mówi Mirosław Ziarek, menadżer restauracji.

Hanie miłość wyznał już prowadzący imprezę Vito Casetti:

- Jestem patriotą, ale zaraz po kuchni włoskiej w moim sercu jest sushi - zapewnia gwiazda "Europa da się lubić".

Otwarcie lokalu odbyło się 31 marca. Przed restauracją rozłożono czerwony dywan, pod który goście podjeżdżali limuzynami. W trakcie imprezy nie zabrakło egzotycznych atrakcji.

Potrawy smakowano z liści i... ciała modelki. Podczas degustacji, Justyna Downarowicz - modelka katalogu Holly Model Look, ubrana była jedynie w kwiaty storczyka.

Po północy na parkiecie pojawiły się kobiety-gumy z zespołu V6. Przebrane w azjatyckie kostiumy zaprezentowały swoją giętkość w tańcu. Dodatkowo imprezę uświetnił występ na żywo muzyków z Soul Ship.

Jak przystało na prawdziwe "hollyłódzkie" otwarcie wśród zaproszonych gości nie zabrakło czołowych gwiazd mediów i biznesu. Sushi zajadali m.in. Jarosław Jakimowicz, lider Papa Dance - Paweł Stasia, Olimpijczyk - Mateusz Ligocki, Elżbieta Jędrzejowska oraz Agnieszka i Darek Kordek. W restauracji pojawiło się też liczne grono Japończyków.

Nowe wnętrze Hana Sushi nie pozostawiło nic z kawiarnianej Grandki. Jest minimalistyczne i bardzo eleganckie. Wśród mleczno-brązowych kolorów, dębowych, płóciennych mebli oraz japońskiej kaligrafii na ścianach, można się zrelaksować i spokojnie rozsmakować w sushi.

W menu, oprócz japońskiej potrawy narodowej, znajdziemy przystawki: sałatki, zupy z owoców morza, pieczone krewetki, dania kuchni chińskiej i koreańskiej.